מקורו של חג הפורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, יצא לי לדבר עם איש שטוען כי חג הפורים זהו לא חג יהודי בכלל, על סמך הטענות הבאות: 1. אסתר זהו שם פרסי ולא שם יהודי. 2. החג מתחיל בבוקר (ביום) ולא בערב, בשונה מכל חגי ישראל. אני מאמין כי החג הוא יהודי, אך אין לי טיעוני נגד כלפיי מה שהוא אמר. אשמח אם תעזרו לי. תודה

תשובה

שלום וברכה

מגילת אסתר אכן נכתבה ע"י מרדכי הצדיק ואסתר המלכה אשר השם אסתר היא אכן בפרסית (והכוונה ללבנה) אשר היו יהודים ונביאים. ודברי ההבל שהחג מתחיל בבוקר אינו נכון כי פשוט החג מתחיל בערב.

בברכה - בנימין שמואלי