מהו הסכום שצריך לתת מתנות לאביונים

  • ד' אדר התשע"ה

שאלה

ב"ה מהו הסכום שצריך לתת למתנות לאביונים? והאם ביום הפורים אפשר להקצות במעטפה את סכום המתנות לאביונים ולתת אחרי פורים,משום שבאותו יום לא מתאפשר לי להגיע לאביונים שאני מכירה רק אחרי החג.האם זה נחשב לי שעשיתי את מצוות היום בנתינת מתנות לאביונים?

תשובה

שלום וברכה

א. לדעת רוב הפסוקים החובה היא שווה פרווטה - כ10 אגורות. אולם כתבו הפוסקים שיש להחמיר לתכחילה לתת שיעור סעודה והיא כ5/10 ש"ח לכל אביון.

ב. אם אכן אין לך עניים באיזורך את יכולה להפריש את הכספים במעטפה ולתת אחר כך את הכסף לעניים. אולם לכתחילה ראוי מאוד לתת לעניים בו ביום.