שבת

למה עושים קידוש על יין אדום?

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

למה עושים קידוש בשבת עם יין אדום בלבד? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

לכתחילה מצווה לקדש על יין אדום, משום שיש סוברים שרק יין כזה נחשב יין, ובשעת הדחק שאין שם אלא יין לבן מותר לקדש עליו. ומנהג בני ספרד שמקדשים על יין אדום אפילו אם היין הלבן משובח מהיין האדום. ומיהו אם אינו לבן יותר מדי, אם הוא משובח מן האדום, יש להקדימו.

מקורות: ראה בית יוסף אורח חיים (סימן ערב) ושלחן ערוך (שם סעיף ד) ומשנה ברורה (סק"י) וחזון עובדיה שבת חלק ב' (עמודים פב-פד) וילקוט יוסף (סימן ערב סעיף ה).

בברכה,

הלל מאירס