חברה והשקפה

האם ראוי לשמוח באסונות של גוים?

  • ה' אלול התשע"ו

שאלה

יש לי קרוב משפחה,ששמח תמיד כשמתרחשים אסונות אצל אומות העולם,לדוגמא רעידת האדמה שפקדה את איטליה וגבתה מאות הרוגים. האם נכון לנהוג כך? אשמח גם לקבלת מקורות.

תשובה

שלום וברכה

דוד המלך אומר בתהלים ורחמין על כל מעשיו, הקב"ה מצטער בייסורי יצוריו אפילו אם הם גויים ואפילו רשעים וכבר אמרו חכמים ילקוט שמעוני דברי הימים ב רמז תתרפה

בצאת לפני החלוץ ואומרים הודו לה' כי לעולם חסדו, א"ר יוחנן מפני מה לא נאמר כי טוב בהודאה זו, לפי שאין הקדוש ברוך הוא שמח במפלתן של רשעים, דא"ר שמואל בר נחמני א"ר יונתן מאי דכתיב ולא קרב זה אל זה כל הלילה בקשו מלאכי השרת לומר שירה אמר הקדוש ברוך הוא מעשי ידי טובעים בים ואתם אומרים לפני שירה

אם מדובר במי שהרעו לעם ישראל בפועל מותר לנו לשמוח כמו שעם ישראל אמר שירה על הים, אבל לשמוח בצערם של אחרים שלא פגעו בנו, אין זה ראוי כלל.