מה דעת תורה בנושא דקדוק

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה דעת תורה בנושא דקדוק, יש רבנים שלא מדקדקים בתפילות בקריאת שמע ושמו"ת ובקריאת ספר תורה ועוד... האם צריך לדקדק מעיקר הדין ואני מתכוון לאותיות ג´ רפויה ו-ד´ רפויה, ב-ג´ רפויה זה נשמע כמו ר´ בימנו כי ר´ היא לא ר´ שהורגלנו וכן אות ד´ רפויה כמו בפסוק שמע ישראל שצריך להאריך באחד. שמעתי טענה בשם מישהו שאומר שכתוב בשולחן ערוך סימן נ"ג שרק להיזהר לא להחליף בין א´ לה´ לע´. מה הדין כל שאר האותיות? וכן גבי ניקוד, אנשים מבלבלים בין שוא נח לנע ועוד ועוד ועוד..?

תשובה

שלום,

בהחלט חשוב לדעת לקרוא בצורה נכונה ולדקדק בקריאה, אך צריך גם להבין בזה וללמוד כיצד לקרוא נכון. ומידע אישי, מי שמבין בזה קורא יפה, ומי שלא מבין, יכול רק להגיע לשיבוש.

בברכה,
ערן בן ישי