חריא דעיזי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב הגמרא במסכת תענית נותנת סימן שיעזור לזכור משהו מסוים. הסימן שהיא נותנת זה "חריא דעיזי" ותוספת אומרים שהכוונה לצואת עיזים. רציתי בבקשה לשאול: האם מותר לי בחיי היום יום להשתמש במילה הזאת (חרא) במקום לומר "צואה" או "צרכים"? זאת אומרת האם זוהי מילה "גסה" ואנחנו לא מדברים כך? ואם אסור לדבר כך אז איך הגמרא אומרת כך? תודה רבה

תשובה

שלום בורכה

מי שמדבר ארמית יכול לומר חריא כי בשפה זו זה לא מילת גנאי אולם מי שמדבר בלשון הקודש אלא ידבר בשפה זו שהיא מילה מגונה.