מנהיגי דור הפלגה נהפכו לקופים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היכן בגמרא מובא כי הקב"ה העניש את מנהיגי דור הפלגה והפכם לקופים?

תשובה

שלום

בגמרא סנהדרין (קט א) כתוב כך: "דור הפלגה אין להם חלק לעולם הבא, ...אמר רבי ירמיה בר אלעזר: נחלקו לשלש כיתות, אחת אומרת: נעלה ונשב שם, ואחת אומרת: נעלה ונעבוד עבודה זרה, ואחת אומרת: נעלה ונעשה מלחמה, זו שאומרת נעלה ונשב שם - הפיצם ה`, וזו שאומרת נעלה ונעשה מלחמה - נעשו קופים ורוחות ושידים ולילין, וזו שאומרת נעלה ונעבוד עבודה זרה, כי שם בלל ה` שפת כל הארץ.

תניא, רבי נתן אומר: כולם לשם עבודה זרה נתכוונו. ובמדרש אגדה (בראשית פרק יא אות ח) מוסיף כך: "בעת שהפיצם מה שנפלו במים נעשו רוח המים, ומה שנפלו ביער נעשו קופים, ומה שנפלו במדבר נעשו שדים".

בהצלחה ובברכה – מנשה ישראל