מה עושים עם הגפרור בהדלקת נרות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב 1.כאשר מברכים על היין בהבדלה אני פוטר כל משקה שאשתה אחר כך? האם צריך לכוון לפטור? ואם צריך לכוון ולא כיוונתי או יש לי ספק שכיוונתי? 2.כאשר אני אוסף את שאריות הלחם בערב שבת אני שם אותם בשקית. האם מותר לקשור את השקית.(זה קשר בר קיימא). 3.כאשר אני מדליק נרות שבת למשל עם גפרור, ברגע שסיימתי להדליק בעצם הכנסתי את השבת ואני עם גפרור דולק ביד, מה עושים? האם יש דרך הדלקה מומלצת? 4.ידוע שאסור להוריד שער בלייזר. האם מותר לגזור עם מספריים,מכונה בין הגבות ובעצמות הלחיים למי שגבותיו מחוברות? 5.האם מותר להוריד עם מכונה בכתפיים? גב עליון?(בשביל להיות יותר אסטטי בפני האישה לאחר חתונה) תודה

תשובה

2.קשר אחד אין בעיה, שתי קשרים כיון שאינך מתכוון לפתוח את זה זה בעיה של קשר בר קיימא.

 3.לאשכנזים - מברכים אחר ההדלקה ואחרי שעזבת את הגפרור ולכן אין בעיה כלל. לספרדים ההדקלה אינה קשורה כלל לקבלת השבת בפועל ולכן אין בעיה לברך קודם להדלקה ואחר כך לכבות את הגפרור.

 4. במספריים אפשר, אבל בתנאי שלא יהיה צמוד לבשר.

 5. רצוי שלא, במידה ומוכרח , במספריים ולא צמוד ממש לבשר.