שאל את הרב - כללי

האם באחרית הימים ידעו מי דובר אמת ומי שקר?

  • כ"ג תשרי התשפ"א

שאלה

האם זה נכון שיש נבואה כזו שבאחרית הימים ישמעו את המחשבות אחד של השני וידעו מי דובר אמת בלבבו ומי דובר שקר? תודות

תשובה

שלום רב,

עד כמה שידוע אין נבואה שכל אחד ידע את מחשבותיו של חברו, וכל אחד ידע מי דובר אמת ומי שקר. אמנם על מלך המשיח נאמר (ישעיה יא ג) "והריחו ביראת ה' ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח", ופירש רש"י, כי בחכמת הקב"ה בקרבו ידע ויבין מי זכאי ומי חייב.

בברכה,

הלל מאירס