חגים ומועדי השנה

האם מותר לקנות בגדים בבין המצרים?

  • י"ט תמוז התשע"ז

שאלה

שלום, האם מותר לקנות בגדים בימי בין המצרים? תודה.

תשובה

שלום רב,

מותר לקנות בגדים חדשים בבין המצרים עד ראש חודש אב. אמנם אם מדובר בבגדים שיש צורך לברך עליהם שהחיינו - טוב שלא ללובשם בפעם הראשונה החל מי"ז בתמוז (ראה שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז), ונכון להחמיר בזה עד מוצאי יום עשירי באב (החיד"א בספר מחזיק ברכה סימן תקנח סק"ג, ובשו"ת יוסף אומץ סימן נו. וכן פסק בספר חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קכט).

ואם מדובר בבגדים שלא מברכים עליהם שהחיינו - אפשר לקנותם עד ראש חודש אב. ומראש חודש אב אין לקנותם אפילו אם בדעתו ללובשם אחרי תשעה באב (רמ"א שם סעיף ז, ומשנה ברורה ס"ק מט. וכן פסק בספר אור לציון חלק ג' פרק כו סעיף ב).

בברכה,

הלל מאירס