חגים ומועדים - שאל את הרב

האם קינואה כשרה לפסח?

כ"ו אדר התשע"ז | 24.03.17 00:00

שאלה

 האם קינואה יכולה להיות כשר לפסח, או לא?

תשובה

שלום רב,

קינואה אינו חמץ אלא הוא בגדר "קטניות", וממילא לפי מנהג הספרדים שאוכלים קטניות בפסח - מותר גם לאכול קינואה בפסח. אולם מנהג האשכנזים שלא לאכול כל מה שהוא בגדר "קטניות" בפסח. ויש שכתבו להתיר אכילת קינואה בפסח אף לאשכנזים (ראה ספר דבר חברון על המועדים עמוד סז, שו"ת שמע שלמה חלק ו' חלק אורח חיים סימן ד, ושו"ת חבל נחלתו חלק ז' סימן יג).

בברכה,
הלל מאירס

 

הנקראים ביותר
1

חדשות היוםמיכל סלומון: "מיהרתי למעלה עם הילדים, החזקתי את הדלת בכל הכוח"

2

יהדותהרב זמיר כהן – הרמב"ם חושף את דרך השם, ואת הסוד לקבל שפע וברכות

3

חדשות היוםשמעתם על טביעה יבשה? הכרת התופעה יכולה להציל את חיי הילד שלכם

4

חדשות היוםהרב זמיר כהן בהתבטאות נדירה לשחקן ציון ברוך: "אתה עוד תהיה רב גדול"

5

חדשות היוםטבח מחריד בליל שבת: מחבל חדר ליישוב ורצח שלושה בני משפחה

6

חדשות היוםתיעוד דרמטי ממצלמת גו פרו שהוצמדה לקסדת חובש מד"א שנפצע בפיגוע בהר

7

אמונה והתחזקותסגולה נוראה לפרנסה ולהצלחה: כל מה שלא ידעתם על הלהיט האהוב

8

חדשות היוםהתפללו: אם בהריון נפצעה בתאונה, והתינוקת סובלת מדימום לאחר שעברה ניתוח חירום

9

חדשות היוםהחייל שנטרל את המחבל: "מנעתי טבח גדול יותר"

10

נשיםהאומנית שהופכת ישן לחדש: "הילדים שלי מביאים לי גרוטאות ואני הופכת אותן לרהיטים"