חברה והשקפה

מי מכונה בעל מחלוקת?

  • כ"ה אדר התשע"ז

שאלה

שלום רב, קראתי באתרכם על חומרתה של דרגת "בעל מחלוקת". מעבר לתשובה הרגילה של מחלוקת הלל ושמאי לעומת מחלוקת קורח ועדתו- מי מכונה בימינו בעל מחלוקת וכיצד ניתן להימנע מכך? אם מישהו עשה לי עוול (למשל- שיפץ את הגג בביתי בצורה שלומיאלית, שילמתי לו סכום מלא, ולאחר כמה חודשים החלה נזילה חמורה מהגג) ואני תובעת אותו לדין- האם זו יצירת מחלוקת? אם יש ויכוח בין שני שותפים בעסק- אחד אומר- נפתח את העסק לכיוון מסוים, השני חושב על כיוון אחר ואינו מוכן לשמוע את דעתו של הראשון והם נפרדים לדרכם- האם זו יצירת מחלוקת? באופן כללי- חייו של מי שנתון כל הזמן במחלוקות ומריבות קשים ומרים באופן טבעי. מדוע שעוד ייענש על כך משמים? תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

הליכה לדין תורה תוך קבלה מראש את מה שיורו בבית דין, אין זה שום מחלוקת.

כמו כן להיפרד משותף עקב מחלוקת עסקית ללא השמצות אישיות, אין בה שם חטא.