תפילה וברכות

האם מותר לברך תוך כדי הנקה?

  • כ"ה אדר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מניקה את בתי, ורוצה לדעת האם מותר לי לברך כאשר אני מניקה (כמובן שאני מכוסה) אם אני שותה באמצע ההנקה וכו'. אודה לתשובה

תשובה

שלום רב,

אם לא נגעת במקומות המכוסים - מותר לך לברך תוך כדי הנקה, אולם אין להתפלל תוך כדי הנקה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן צו סעיף א) שאין לאחוז תפילין וכו' בידו כשהוא מתפלל, מפני שלבו עליהם שלא יפלו ויטרד ותתבטל כוונתו. וכתב המשנה ברורה (סק"א) בשם הפרי מגדים, שהוא הדין בשעת קריאת שמע ופסוקי דזמרא.

בברכה,

הלל מאירס