תפילה וברכות

האם מותר לשווק אוכל כשרות מהדרין למקום שאינו שומר כשרות?

  • כ"ח שבט התשע"ז

שאלה

אנחנו משפחה דתית חרדית. חמותי ואני מכינות ומוכרות מהבית קובה עירקית בשרית בכשרות מהודרת (הרב מחפוד), כל הירק נקי מתולעים וכו'. קרוב משפחה שמנהל בית קפה חלבי לא כשר כי הוא פתוח בשבת, שנמצא בת"א, הציע לעזור לנו בשיווק והציע שנמכור לו קובה עירקית קפואה זאת אומרת, הקובה לא מבושלת הקפואה לחוד והמרק מבושל קפוא לחוד והוא יעזור לנו במכירות. אין אפשרות בישול בבית קפה. האם מותר לנו?

תשובה

שלום וברכה

מותר.

ללא קשר לזה, מצווה לנסות לשכנעו בכל דרך שיסגור את העסק בשבת ויראה ברכה גדולה בעמלו.