שאל את הרב - כללי

האם מותר לי לקחת כסף מקופת הצדקה?

  • ו' טבת התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, במקום עבודתי יש קופת צדקה שלא רשום עליה למי היא שייכת, ואף אחד לא יודע למי היא שייכת וגם אף פעם לא באים לרוקן אותה. מדי פעם אנשים (וגם הבוס בעצמו) שם כסף בקופה הזאת. (בעלי אברך ועובד, אני עובדת חצי משרה, משפחה מרובת ילדים ב"ה, ואיננו מצליחים לגמור את החודש ויש לנו הרבה חובות.) האם מותר לי לקחת כסף מהקופה הזאת?

תשובה

שלום וברכה

תסכמי עם בעלה הבית שהקופה תלך למשפחה נצרכת שאת מכירה ותוכלי לקחת את הכסף לעצמך.