מדוע נאסר גילוח בתער?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אסור להיתגלח בסכין גילוך ובמה מותר להישתמש חוץ ממכונה למשל הסכינים של פאם הדקים האלה אין לי דוא"ל

תשובה

שלום

 יש איסור מהתורה להשחית את הזקן, השחתה פרושה גילוח בצורה כזאת שפוגע בשורשי השער. דבר שמתבצע בכל גילוח על ידי סכין או מכונה לא כשרה.

יש טעמים על פי הפשט והסוד לאיסור, וכמו כל איסור בתורה אחרי כל הטעמים עדיין רב הנסתר על הנגלה והטעם האמיתי לא נדע שהרי זה מעומק רצונו של האל הנשגב מהבנתנו. אשמח לכוון אותך למכונה כשרה.