האם חייב לשמור שש שעות בין בשר לחלב או אפשר להקל אם יש צער?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כמה זמן יש לשמור בין אכילת בשר עוף לחלב אני נוהגת לשמור שש שעות, הן בבשר בקר והן בעוף והודו. וישנם מקרים ומצבים בהם אני מונעת עצמי מלאכול בשר בגין זה( מכורה לנס קפה עם חלב). ושאלתי , האם לאור העובדה כי ישנם רבים השומרים שלוש שעות בלבד ( יש לי חברה הולנדית ששומרת שעה)יש על מה לסמוך לעניין זה האם לאור העובדה כי בשר עוף זה דרבנן ניתן להקל ולשמור 3 שעות ולא שש תודה.

תשובה

שלום וברכה

אין להקל בדבר, מאחר וההלכה היא אכן כמו שראת נוהגת שיש להמתין שש שעות. שיטת הרמ"א היא שמספיק להמתין שעה אחת, שיטה זו נדחתה מההלכה, ואין מקילין בדבר אלא לחולה ומינקת. אך היו קהילות אשכנזיות שקיבלו עליהן את דעת הרמ"א ומקילות שדי בשעה אחת, ואכן בהולנד היו נוהגים להקל בדבר, ויש שהחמירו לשלוש שעות.

אך אין להקל בדבר בקהילות אחרות, מאחר וההלכה נפסקה שיש להמתין שש שעות, ואין לשנות, ואפי` לצורך, אם לא לחולה כמבואר. מלבד בקהילות שנהגו מעולם לפי פסיקת הרמ"א שהם יכולים לסמוך על כך גם עתה.

שבת שלום - בנימין שמואלי