תורה ומדע

האם כדור הארץ חלול?

  • י"ד אב התשע"ו

שאלה

ישנן המון עדויות על כך שצילמו 2 פתחים לתוך כדור הארץ בשני הקטבים, ויש תאוריות שלמות שעולות כבר מאות שנים על כך שיש עולם שלם בתוך כדור הארץ עם שמש משלה, אנשים וכו'... ניתן למצוא את זה ע"י חיפוש באינטרנט. יש גם צילומי נאס"א שמראים את הפתחים בבירור. רציתי לשאול אם יש ליהדות מידע כלשהו על כך, ומה המקורות. תודה.

תשובה

שלום וברכה,

תיאורית כדור הארץ החלול - אינה מבוססת.

העדויות שראית אינן מהימנות, ומבוססות על שמועות וסיפורים שאין להם מקור אמין. אין צילומים אמיתיים מהסוג שתיארת, ולא מקום בעולם שניתן לגשת אליו כדי להיכנס לתוך עולם נוסף. אין פינה בכדור הארץ שלא מצולמת ולא נחקרת בימינו - לוויינים ממפים את כל כדור הארץ, וחוקרים נוסעים עד קצה העולם לבדוק כל תופעה מעניינת שיש - כל הר, כל מערה גדולה וכו'.

התיאוריות על כדור הארץ החלול - אין להן בסיס, ולא נהגו על ידי מומחים.

הבנתנו את הפיזיקה של כוכבים וכוכבי לכת, מחייבת שהליבה של כוכבים תהיה רותחת, כאשר הקליפה החיצונית תהיה קרה יותר, כי היא מתקררת. אילו היה קיים כדור ארץ חלול - כח המשיכה היה צריך לגרום לו לקרוס לתוך עצמו, שהרי מרכז הכובד של כוכב הוא הגורם לכל הגופים שעליו להימשך למרכזו.

כמו כן,

ככל שיורדים עמוק יותר לבטן האדמה - החום גובר. גם התפרצויות געשיות מעידות על כך שליבת כדור הארץ רותחת.

ישנם מדרשים בזוהר שמספרים על עולם בתוך העולם, אלא שהוא מתאר שדים ויצורים רוחניים שחיים בעולמות רוחניים, ויכולים להתקיים בו זמנית במימד שתואם מקומות בעולמנו, אין פירוש הדבר שהם חיים וקיימים באופן פיזי בעולם הנצפה.

בברכה,

דניאל בלס