אמונה

בנושא מדע ואמונה

  • ז' אב התשע"ו

שאלה

הייתי בהרצאתו של יובל עובדיה בנושא כוכב ניורובי המכונה פלאנט x ועל פי השכל הישר מדובר בנושא מאד אמיתי לחלוטין ועוד כאשר יש על הדבר מקורות מהזוהר הקדוש ורציתי לדעת מאחר וכל כוונת המרצה היא לשם לקרב ולעורר אותנו שומרי התורה והמיצוות והעם ביכללותו בנושא קדושה וצניעות וכן היתקרבות להשם יתברך מדוע לא ראיתי שום דיבור או כתבה או הרצאה מאירגונכם החשוב על נושא זה ומדוע ולמה שהרי אם זה אמת צריך לאומרה בקול גדול מאד אשמח לקבל תגובות בנושא בברכת תגדילו תורה ותאדירו

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לצערי נראה שהוטעית. התמונות שראית - הן הדמיות מחשב או תמונות של ערפיליות שניתן לראות בטלסקופ - ואינן קשורות כלל לכוכבי לכת במערכת השמש שלנו.

בדקתי את הנושא, ומתברר שמכל מבחינה מדעית - אף כוכב לא אמור לעבור ליד כדור הארץ, ואינו מסכן אותנו.

הכוכב שעליו דנו מדענים נקרא בשם "כוכב X" - אך קיומו של כוכב לכת זה עדיין לא הוכח, וגם אם הוא קיים - הוא לא אמור להשפיע על כדור הארץ במאומה, כי הוא רחוק כל כך - עד שלא ניתן אפילו לצלמו בטלסקופים המשוכללים ביותר.

כל ספרי הנביאים מתארים מלחמת גוג ומגוג באחרית הימים, ולא אסון טבע בעקבות כוכב.

הזוהר הקדוש לא מתאר תופעה כזו, והמקובלים אינם טוענים לכך.

בברכה,

דניאל בלס