התייחסות לאיתותים משמיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שאלתי היא: למה אפשר להתייחס לסימנים בגשמי לסימן מהשמיים לדוגמא אם התקלקל לי האוטו וגרם לי צער האם זה סימן כלשהו או אם אני שואל את הקבה שאלה ואז משהו קורה האם זה תשובה וכו׳

תשובה

שלום וברכה

העיקר הוא לקבל את הייסורים באהבה ולפשפש במעשינו באופן כללי. קשה בדורינו לדעת את הסיבות המדוייקות כל דבר ודבר מאחר ואין לנו רוח הקודש. אם כי בוודאי ננסה ללמוד בכל דבר את המידה כנגד מידה, כגון אם יש תקלה ברכב יש לפשפש האם לאחרונה סירבנו לקחת טרמפ ללא סיבה מוצדקת? האם נהגנו בצורה שמסכנת אנשים אחרים? וכדו'