מה קורה עם זרע שלא נקלט

  • י"ט תשרי התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב. רציתי לדעת במידה והגבר ואשתו כאשר מקיימים את מצוות פריה ורביה או מצוות עונה והזרע לא נקלט לתינוק מה קורה עם הזרע לאן הולך? האם נשאר ממנו זכר או שאין בו קיום? אני ואשתי שנה וחצי נשואים ולא מצליחים להביא ילדים לעולם לאן הזרע הולך יש לו קיום?

תשובה

שלום בורכה

מבואר בדברי המקובלים שבכל הזרעה והזרעה שנעשית כראוי בשעת מצווה, מתוקנים ניצוצות קדושים ונוצרים נשמות שיש להם תיקון בעצם הזרעתם אף אם אינם נולדים בפועל. על כן כתבו המקובלים שאף זקנה או אישה הרה ומינקת יש ל ה לקיים מצוות עונה.

בברכה,

בנימיו שמואלי