חברה והשקפה

האם לגוי יש רק נפש?

  • י"א תשרי התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב!

1. שמעתי הרצאה שאומרת שלמלאך המוות יש יום "חופש" ביום כיפור והוא לא עובד. אז איך אנשים מתים ביום כיפור?

2. הרב זמיר כהן שליט"א כתב בספרו שלגוי יש רק נפש, בניגוד ליהודי שנשמתו מורכבת מנפש, רוח, נשמה חיה וחידה. אבל כשהקב"ה ברא את האדם הוא נפח בו נשמת חיים. אונקלוס גם תרגם את זה שהאדם בניגוד לחיות, שגם להם יש רק נפש, יש לו רוח. רוח ממללא (מדבר). אז איך זה שלגוי יש רק נפש?

3. אם נשמה יכולה להתגלגל בחיה, אז איך לחיה יש רק נפש? תודה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

1. השטן אינו עובד ביום הכיפור הכוונה היא לשטן המקטרג בשמיים לא יכול לקטרג בכיפור, אולם כל מי שהגיע זמנו להיפטר בכיפור, אין כל מניעה שמלאך המוות ייקח את נשמתו.

2. לאדם יש כוח הדיבור ולגוי יש בתוך נפשו גם כוח של דיבור הנובע מהרוח שבנפש מעולם העשיה, אין לגוי רוח מעולם היצירה.

3. נשמת האדם המתגלגלת בחיות ובהמות אינה מקור החיות של הבהמה., הבהמה חיה מכוח נפשה ובתוכה מתגורר גם נשמת האדם כאדם בבית האסורים.