שאל את הרב - כללי

ממה מקבלים אושר וסיפוק אמיתי?

  • כ"ג תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בחורה חרדיה בת שמונה עשרה ורציתי לשאול ממה מקבלים אושר אמיתי אני בלי סיפוק וזה גורם לי להרבה כעס ועצבות למרות שכביכול יש לי הכל אבל תמיד אני מחפשת משו שיעשה אותי מאושרת ואין בנמצא!!!! אשמח לקבל תשובה מה גורם לאדם להיות עם סיפוק אמיתי ולא להרגיש שהימים מיותרים...תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה מאוד;

התשובה היא מורכבת:

כתב רמב"ם הלכות מגילה וחנוכה פרק ב: שאין שם שמחה גדולה ומפוארה אלא לשמח לב עניים ויתומים ואלמנות וגרים, שהמשמח לב האמללים האלו - דומה לשכינה - שנאמר; להחיות רוח שפלים - ולהחיות לב נדכאים.

ובתהלים: תּוֹרַת יְיָ תְּמִימָה - מְשִׁיבַת נָפֶשׁ - עֵדוּת יְיָ נֶאֱמָנָה - מַחְכִּימַת פֶּתִי: פִּקּוּדֵי יְיָ יְשָׁרִים - מְשַׂמְּחֵי לֵב - מִצְוַת יְיָ בָּרָה -  מְאִירַת עֵינָיִם: יִרְאַת יְיָ טְהוֹרָה - עוֹמֶדֶת לָעַד - מִשְׁפְּטֵי יְיָ אֱמֶת - צָדְקוּ יַחְדָּו: הַנֶּחֱמָדִים מִזָּהָב וּמִפַּז רָב - וּמְתוּקִים מִדְּבַשׁ וְנֹפֶת צוּפִים:

ובילקוט שמעוני תהלים רמז תתנד: כתוב אחד אומר עבדו את ה' בשמחה, וכתוב אחד אומר עבדו את ה' ביראה, אם ביראה למה בשמחה, ואם בשמחה למה ביראה - א"ר איבו; כשתהא עומד להתפלל - יהא לבך עליך שמח, שאתה עובד לאלהים שאין כיוצא בו.

מכאן סוד השמחה והאושר בצדקה וחסד, ובלימוד התורה ובעבודת תפילה.
העיקר שיש סיפוק וטעם במצוות ובמעשים טובים, בתורה ובתפילה ובתהילים.

ברכה הצלחה, ושמחה רבה;

יעקב משה