האם אשה מניקה חייבת בצום תשעה באב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, ילדתי לפני כחודשיים, ואני מניקה אך עם תוספת תחליב עד פעמיים ביום. אך עדין התינוק צמוד אלי, ורוצה לינוק כל הזמן. בדר"כ בצומות מאוד קשה לי, אני חלשה מאוד, וסובלת מבחילות וסחרחורות, ובזמן הנקה אני מרגישה שאני מתייבשת, וצמאה מאוד.. רציתי לדעת כיצד ניתן להקל עלי בצום תשעה באב הקרוב. אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה,

אישה מינקת חייבת בצום תשעה באב. אבל במצבך הדין הוא, אם לפי הרגשתך, כשתצומי את עלולה להיות חולה, אפילו חולי שאין בו סכנה, את פטורה מהצום.

אם את מרגישה שתוכלי לעבור את הצום בשלום, כדאי לך לא להתאמץ ולשבת במקום ממוזג ביום הצום. ובערב הצום, תקחי גלולות להקלה על הצום. ומעכשיו ועד הצום להרבות בשתייה, כדי שיהיו לך מספיק נוזלים בגוף בצום.

בברכה,
מנשה בן פורת