אמונה

פתיחת פה לשטן, יש דבר כזה?

  • כ"ט אדר התשע"ז

שאלה

האם צריך לפחד מכוחות רעים, שטן, עין הרע, קללות וכו', או שצריך להאמין שהכל מה` ואין ממה לפחד? כי אני רואה הרבה אנשים דתיים שמפחדים מ"כוחות" ואני לא ממש יודעת איך להסתכל על זה. תודה מראש.

תשובה

שלום

אין מדרך הכחמים ואנשי האמונה לחשוש מדברים כגון אלו. הגם שקיימים מי שאינו חושש מהם ושם מבטחו בהשם אלוקיו ההנהגה עמו משמים גם כן בלא יחס לכוחות אלו.

אך פתיחת פה לדבר רע. נהגו לחוש. וצריך להמנע מלומר ולפתוח פה לדברים רעים. לדיבור יש כוח שמעורר תגובה ואינו כמו שאנו חושבים סתם מילים שנעלמות אלא בכוחם לפעול. ולכן יש לחשוש לזה.