שבת

שמירת שבת וחילנית\דתית

  • כ"ו אדר התשע"ז

שאלה

היי, אני בחורה חילונית-דתייה (בעיני עצמי דתייה, בעיני אחרים "רגילה") הרצון הגדול והאמיתי הוא להקים בית יהודי וכשר ולעזוב את כל המסביב, לפעמים זה קשה להידבק בהרגלים שאיני מבינה מה המשמעות שעומדת מאחוריהם, וגם כשאני מבינה הם לאו דווקא נוגעים אליי (לדוגמא, אני לובשת מכנסיים אבל שומרת צניעות. האופי שלי לא נותן לעצמי ללכת עם לבוש שלא מייצג את עצמי-שלי). אני שומרת שבת כ10 שנים וכשרות והולכת לשיעורי תורה מדי שבוע. יש מספר שאלות שמעניינות אותי לדעת, למשל: לאחרונה לקחתי על עצמי ליטול ידיים לפני אכילת לחם, וזה ממש נהיה הרגל, אם אין לידי ברז אני לא אוכלת לחם, לעומת זאת לא פשוט לברך ברכת המזון באמצע היום בלחץ ובאמצע העבודה, אני מרגישה קצת "צבועה" שרק את חלק מהדברים אני עושה וחלק לא, אבל אני מקווה שבהמשך אקח על עצמי גם ברכת המזון באמצע שבוע ולא רק בשבת. לאחרונה חשבתי על זה ורציתי לשאול, אם כשאני אוכלת לחם שלא בישיבה אלא הולכת ממקום למקום, היכן אני צריכה לברך ברכת המזון? שאלה שנייה היא, אם כרגע אני גרה אצל ההורים והם לא שומרים שבת, לפעמים אני עשויה לשמוע שירים ברקע כמובן שאני משתדלת להתרחק כמו שיותר ממקור המוזיקה, ולא לשמוע אבל לפעמים אין ברירה. מה עליי לעשות? יש משהו שהיית ממליץ לי עליו? תודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להגיע לכך לשמור את השבת כראוי ולהשתדל ככל יכלתך לקיים את מצוות ה', אין זה צביעות אלא שחסרים לך כוחות ואת לא מצליחה עדיין להתגבר על כל מה שאת רוצה להתגבר למרות שאת יודעת את האמת. ה' יתן לך את הכוחות ותוכלי להתגבר יותר ויותר עד שתצליחי לנהוג לכמרי ביראת שמיים מלאה כרצונך הטוב.

אם את הולכת ממקום למקום את מברכת ברכת המזון בסיום האוכל במקם שאת נמצאת בסיום האוכל.

ב. אין לך אחריות למוזיקה הנשמעת בבית שאינה לרצונך. יש להיזהר שלא לרצות להקשיב וליהנות מהמוזיקה.

עלי והצליחי עוד ועוד בדרך הטובה העולה בית ה',

בנימין שמואלי

נ.ב. נשלח מחו"ל ביום חול