חברה והשקפה

בין תחיית המתים לעולם הבא

  • כ"ד אדר התשע"ז

שאלה

הבנתי שלא כולם יקומו בתחיית המתים מהעם היהודי.אך ישנם הרבה מעמנו שאמנם חילוניים אך כן מקיימים כל מיני מצוות..זאת אומרת שמי שלא קם בתחיית המתים כם לא יהיה לו עולם הבא?אז לאן ייעלם כל השכר על כל מצווה שלא מקבלים עליה פה אלא בעולם הבא.למשל אם אדם לא שומר שבת אבל מניח תפילין..ועושה המון חסד עם אנשים.ודבר נוסף..אנשים שאין להם חלק לעולם הבא מה קורה עם הנשמות שלהם?

תשובה

שלום וברכה

כל העושה מצווה מקבל שכר נצחי בגן עדן. גם מי שלא יזכה לקום בתחיית המתים ימשיך לקבל שכרו בגן עדן אולם אין להשוות בין השכר בגן עדן לשכר בעולם הבא.

כמו כן חשוב לדעת שאנו לא יכולים לדעת מי באמת יזכה לתחיית המתים הכל תלוי לפי חשבונות הידועים אך ורק לבורא עולם.