תפילה וברכות

האם גר אומר קדיש על הוריו שנפטרו?

  • כ"ד אדר התשע"ז

שאלה

כבוד הרב, שלום רב, אדם שהתגייר ואימו נשארה גויה, האם לאחר מותה הוא יכול לומר קדיש עליה? בכבוד רב ותודה מראש. ציון אמויאל.

תשובה

שלום רב,

מותר לגר לומר קדיש על אביו ועל אמו הגויים, וגם ראוי ונכון שיעשה כן מדין הכרת הטוב, שהרי הם הולידו והביאו אותו לחיי העולם הזה, וגרמו שיזכה להסתפח בנחלת ה' ולהכיר באמת.

מקורות: ראה אשרי האיש חלק יורה דעה חלק ב' (עמוד שלא) ושו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן ס) וחזון עובדיה אבלות חלק א' (עמודים שנט-שסב). וע"ע בספר ויאמר שמואל (סימן פג). אמנם ראה בשו"ת משנה הלכות חלק י"ט (סימן קנה אות א) ובשו"ת וישב הים חלק ג' (סימן לח).

בברכה,

הלל מאירס