האם יש הקלה בין בשר לחלב לילד חולה סרטן?

  • כ"ב אדר התשע"ז

שאלה

לכבוד הרב, שלום וברכה! הילד שלנו בן 8.5 חולה אונקולוגי (סרטן), נחלש מאוד בין טיפול לטיפול ואף יורד במשקל ומאושפז כמעט חצי שנה ברציפות בביה"ח. ארוחת צהריים בשרית מוגשת בשעה 12:00 וארוחת ערב חלבית בשעה 18:00. ברוב הפעמים, הילד ללא תאבון ורק לאחר מאמצים ושכנועים הוא מוכן לאכול את ארוחת הצהריים בסביבות 15:00-16:00 וגם מהמנה הזו הוא אוכל ממש מעט. כשמגיע זמן ארוחת הערב, חשוב לנו מאוד שיכניס לגוף משהו כמו לדוגמא מעדן או פיצה, שאת זה הוא בד"כ אוהב.... האם מותר לנו לתת לו מהארוחה החלבית, אעפ"י שלרוב עברו רק 3 שעות? וכן, האם מותר לנו לשקר בפניו ולומר לו שעברו 6 שעות מארוחת הצהריים, כי אם לא נאמר כך-הוא לא יסכים לגעת באוכל... נשמח לתשובה בהקדם, האם יש לנו הקלה בעניין...

תשובה

שלום וברכה

מותר לו לאכול לאחר שעה.

יש לומר לו שעל פי ההלכה מותר לו לכתחילה לאכול לאחר שעה ועליו לאכול כי רצון ה'

אם את בטוחה שהוא יתעקש בכל מחיר ולא ירצה לאכול מותר לך לשקר עליו שעבר כבר הזמן הדרו של שש שעות.