מתן צדקה וצרות עין?

  • כ"א אדר התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב לפני מספר שנים הלוותי כסף לחבר שלי שהיו לו חובות ממש גדולים . הלוותי לו סכום של 4000 שח . ידעתי מראש שסביר להניח שלא יחזיר לי זאת וכבר חשבתי בדעתי גם לוותר על סכום זה . לאחר מספר חושדים ממתן ההלוואה ראיתי שהוא לא מחזיר והחלטתי לוותר לו על הסכום כדי לא להציק לו שמן הסתם גם כך מצבו קשה מאוד והוא בעל משפחה . אני בחור רווק ולא ממש מרגיש חוסר מהסכום הזה היות ואני חיי עם ההורים ברוך השם אין לי הרבה הוצאות ומצבי יחסית טוב . אך לפעמים יש לי נטייה לחשוב שאולי וויתרתי על הסכום הזה בקלות ... מן הרגשה רעה של צרות עין ....הרי זה כסף שאני עבדתי בשבילו . אני שמח שהצלחתי לעזור אך זה כאילו נותן לי לחשוב שאולי אני טוב מידיי וזה יפגע בי לעתיד ואולי כבר פגע ? אשמח ליעוץ . האם לדעת הרב עשיתי את המעשה הנכון ?

תשובה

שלום וברכה

אם אתה יודע שאין לו בוודאי שעשית דבר הכי טוב שזכית לקיים מצוות צדקה בהידור ולא תיפסד כלום. אמת שקשה להוציא סכום כסף גדול לצדקה אבל יש לזכור את דברי הרמב"ם שאין אדם מעני ולא יחסר לו כלום מהצדקה, לכן תזכור שזכית במצווה גדולה ללא הפסד כלל.

ה' הטוב ישלם לך שכר כפול ומכופל על המצווה הגדולה.