זוגיות

למה שינו איסור להתייחד לפני החתונה?

  • כ"א אדר התשע"ז

שאלה

היי כבוד הרב יש לי חברה שלאחרונה יוצאת עם בחור מסוים ,יצא לה להתייחד איתו .ולספר לי על כך. כששמעתי על זנ ממש הופתעתי,היתאכזבתי ואפילו קצת כעסתי. הרגשתי שהיא הורידה מהערך שלה. היא אמרה לי שהיא מרגישה בסדר עם הרצון הזה והיא טוענת שהרצון הזה הוא טבעי וככה נבראנו ואם לא אנחנו שנמלא את הרצון הזה אז מי,ושזה לא כזה "ביג דיל" ,שהיא כבר גדולה ושההחלטות שהיא לוקחת הן שקולות ומחושבות(נכליל בתוך ''ההחלטות'' האל את החלטת הייחוד), אני לא מסכימה איתה במאת האחוזים!אמרתי לה שזה לא בסדר וזה לא משנה מה הגיל אבל בתכלס כשניסיתי להסביר לה למה לא ידעתי מה להגיד ואפילו קצת ניתקעתי. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי ושבעז"ה נחזיר אותה על דעתה

תשובה

שלום ובברכה

הדבר ברור לגמרי שיהודי וכל נברא כפוף לרצון בוראו וחייב לנהוג לפי הוראות הבורא.

הבורא הוא המצווה ואסר בהחלט כל מגע בין גבר לאשה. אין כל אפשרות לאדם לקבל החלטה מושכלת לא להתייחס לרצון ה' ומאחר והדבר אסור הרי הוא אסור בהחלט בכל גיל ובכל זמן.

אמת שהבורא ברא בגבר משיכה לאישה על איש ולהיפך במטרה שבני המינים יבנו את ביתם יחד ויביאו עוד דורות אבל זה לא ניתן לשימוש לפני החתונה כי מי שנתן לנו את המשיכה הוא זה שהגביל את זה לנישואין בלבד.

מלבד זאת היא עשתה טעות רצינית ללא קשר לאיסור ההלכתי. אציע שתראי לה את ההרצאה הבאה http://www.hidabroot.org/video/60896

אשמח לסייע עוד,