שמיעת מקרא מגילת אסתר

  • י"ב אדר התשע"ז

שאלה

שלום! אם מסיבה מסוימת אדם לא יכול לצאת לשצוע מגילה ואין אפשרות שיקראו לו בביתו האם הוא יכול להסתפק בקריאה בעצמו ובשמיעה דרך הרדיו או שידור וידאו, כמו מערוץ הידברות? אני יודעת שבדרך כלל זה לא נחשב, אבל אם זה מקרה קיצוני מאוד שממש אין אפשרות?

תשובה

לכבוד השואלת,

אי אפשר לצאת דרך שמיעה של שידור, ולא בטלפון, אלא חייבים לשמוע את הקריאה ממגילה הכתובה על קלף או לקוראו בעצמו מתוך הקלף.

אם אין עוד אפשרות, יש ללוות ממישהו מגילה על קלף, לעשות את הברכה ולהתחיל לקרוא מן הקלף, ואח"כ אפשר להדליק את ההקלטה כדי להסתייע בקריאת המילים לפי הדקדוק והגהת המילים הנכונה [שאת תקראי ביחד מתוך הקלף בו בזמן שאת שומעת את ההגה הנכונה של כל תיבה (קריאת מילה שלא בדקדוק הנכון באופן שמשנה את משמעות המילה, גורם שאינם יוצאים ידי חובה - ואפילו בטעות כזו במילה אחת)].

אבל את בעצמך תצטרכי לקרוא את כל המילים מן הקלף עד לסיומה של המגילה כדי לצאת, ואינו מועיל כלל השמיעה מן ההקלטה כדי לצאת על ידי השמיעה לבד.

אח"כ תחזירי את הקלף למי ששאלת אותו ממנו (אין ברכה אחרי קריאת המגילה כאשר נקראת ביחיד).

בברכה,

רב נחום