נשים

נשים רוחניות יותר מניין

  • כ"ז שבט התשע"ז

שאלה

שומעים אנו מכל פינה על שנשים רוחניות יותר מגברים אז ראשית מה פשר רוחניות זו אולי זו רגשנות יתר גרידא ומאיפה המקור לכך תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הרגש אכן מקרב את הנשים לבורא עולם, בעוד האגו הגברי (הגאווה) מרחיקה מבורא עולם. עצם העובדה שהתורה אינה מצווה את הנשים בכל המצוות שבהן היא מצווה את הגברים, מעידה על כך שהן לא זקוקות למצוות אלה להשגת שלמותן הרוחנית. כך מבאר זאת הרב רפאל שמשון הירש זצ"ל במאמרו האישה היהודית (עמוד יא).

עם זאת, חשוב להבין שהמושגים פמיניזם ושוביניזם זרים ליהדות, זאת משום שהיהדות מלמדת אותנו שהגבר והאשה הם למעשה נשמה אחת שהתחלקה לשניים, כך שבחיי הנישואין הם חוזרים להתחבר זה לזו ומגיעים יחד לשלמותם הרוחנית. ראה עוד במאמרי:

http://www.hidabroot.org/article/3845

בברכה,

דניאל בלס