שבת

מותר להזמין אורחים שיסעו בשבת?

  • י"ח שבט התשע"ז

שאלה

האם מותר לי להזמין לשבת אורחים כשאני יודעת בוודאות שהם יסעו במהלך השבת כדי לחזור לביתם? (למרות שהזמנתי אותם להישאר לישון). תודה!

תשובה

שלום רב,

כיוון שהדבר ברור שבעקבות הזמנתך הם יסעו בשבת, ולא יענו להזמנתך לישון בביתך - אסור להזמינם, כי זה גורם להם להיכשל בחילול שבת, ויש בזה משום (ויקרא יט יד) "ולפני עיוור לא תיתן מכשול".

מקורות: על פי מה שכתבו בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' (סימן צט) ובשו"ת שבט הלוי חלק ח' (סימן קסה ורנו), והגר"י זילברשטיין שליט"א בספרו חשוקי חמד מסכת פסחים (עמוד קפט) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וכן דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א, הובא בספר הליכות חיים חלק ב' (תשובה קעט). וע"ע בשו"ת מעשה אפוד חלק א' (סימן נא).

בברכה,

הלל מאירס