האם מותר לאכול תותים?

  • י"ח טבת התשע"ז

שאלה

הבנתי שזה בעייתי מאוד לאכול תותים כי הם נגועים בתולעים. אך שמעתי את הרב יצחק יוסף בשיעור אומר שאין בעיה לאכול תותים ותאנים וכדומה. האם זה נכון? אם אני קונה תותים שנראים טוב, חותכת להם את הראש וחוצה לשניים, רואים שהם טריים ולא נגועים ואני בודקת אחד אחד האם עדיין יש בעיה לאכול את זה?

תשובה

שלום וברכה

הנה הדרך לבדיקת תותים http://www.hidabroot.org/article/212376

דברי הראשון לציון שליט"א צריכים עדיין בירור נוסף אצל כבוד הרב שליט"א, מה בדיוק כוונתו.