חברה והשקפה

מהו גודל ההשתדלות שנדרשת מהאדם?

  • ו' טבת התשע"ז

שאלה

אם נקצב על האדם מיליון שקל בראש השנה. האם על ידי ההשתדלות שהוא יעבוד משמרת של 4 שעות הוא יקבל את הקצוב לו? או שבשביל המיליון הוא צריך להתאמץ ממש בזעת אפו כמו שנאמר "בזעת אפך תאכל לחם", וזה אומר שאם נקצב לו מיליון הוא צריך להתאמץ בשביל להשיג כמה שיותר?

תשובה

שלום וברכה

על האדם לעשות השתדלות סבירה לפרנסה לפי המצב בזמנינו. וה' הטוב נותן לאדם את כל צרכיו ואת כל הנגזר עליו.