זוגיות

אפליות

  • ה' טבת התשע"ז

שאלה

שלום רב, יש משהו שמפריע לי מאוד בהתנהלות היומיומית של החיים. חמותי הינה אשה בעלת אמצעים רבים וטוב לב, אחת שתמיד קונה ועוזרת ונותנת. אנחנו 3 כלות. עד לפני חצי שנה היא היתה קונה לי דברים שאף עמי לא קנתה לי מעולם (בגדים, בשמים, תיקים, נעליים), לפחות פעם בשבוע הייתי מקבלת משהו. לאחר מריבה שנוצרה בנינו היא מאז לא קונה לי כלום ושום דבר. קונה רק להן (אני רואה הכל כי אני גרה אצלה). זה הפך לי מועקב ואבן בלב. אין דבר יותר פוגע מאפליה שקורת לנגד עיניך. השבוע הבן שלה היה בחול, היא התקשה אליו וביקשה שיקנה לה בשבילהן בגדים וכו שמעתי את השיחה מהחדר. יש שיגידו שהיא לא חייבת לי כלום וזה נכון אבל כשאתה חווה כזה דבר על בסיס יומי זה כואב בלב. כדאי לדבר עמה על זה? אני לא רוצה שהיא תיראה שאני כואבת ומקנאה.

תשובה

שלום וברכה

כדאי מאוד לדבר איתה על הענין של המריבה שאת מצטערת על כך ומבקשת סליחה וכו' ולא לדבר כלל על עניין המתנות והנתינות.

ה' יעזור שהשלום והשמחה והאושר ישובו לשרור בינך לחמותך.