נשים

מה עדיף חצאית קצרה או מכנסיים?

  • ד' כסלו התשע"ז

שאלה

הבת שלי לובשת חצאית מאוד קצרה ואני מסורתית בבית שומרים שבת השאלה שלי האם כדאי שתלך עם מכנס ארוך לא צמוד מאשר חצאית קצרה. מה לעשות? תודה לעונה

תשובה

שלום רב,

עדיף שתלך עם מכנס ארוך לא צמוד מאשר שתלך עם חצאית קצרה מאוד.

מקורות: נשאל בזה בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק יורה דעה סימן יד), והשיב: שישנו איסור גמור לבנות ישראל ללכת בחצאיות מיני. וכן אסור לבנות ישראל ללבוש מכנסיים משום שהן בגדי שחץ ופריצות. ובנות הלובשות חצאיות מיני למעלה מן הברך, צריך להשתדל להשפיע עליהן בדרכי נועם ללבוש חצאיות צנועות, באופן שמכסות את הברכיים גם בעת ישיבתן. אמנם במקום שלא ישמעו לנו הבנות ללבוש חצאיות שמכסות את הברכיים, יש להעדיף מכנסיים על חצאיות קצרות, עד שיוכלו להשפיע עליהן ללבוש בגדי צניעות ככל בנות ישראל הכשרות. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס