חברה והשקפה

כיצד לחכות לביאת המשיח?

  • ד' כסלו התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! אני חושבת רבות על הנושא ולא מגיעה למסקנה- הרי הנבואות על אחרית הימים כל- כך מפחידות, ומה שיהיה לפני - המלחמה הגדולה, והרוב בעצם לא יזכו- עם כל זה איך אפשר לחכות למשיח??? זה הרי כ"כ מפחיד! ומציאות שרחוקה מאיתנו... אשמח לקבל תשובה מפורטת בהקדם.

תשובה

שלום וברכה

בעניין הפחד אציע לקרוא את התשובה הבאה. http://www.hidabroot.org/question/27677

אמת שאין לנו מושג מה מצפה לנו בביאת המשיח ובאחרית הימים, אולם בכל זאת ככל שנלמד ונתעסק בדברי נוכל לעורר את הרצון והחשק לימים נעלים אלו שיהיו בוודאי ימים ענוגים מאוד.

אכתוב רק נקודה קטנה, יש להתבונן שימות המשיח ובפרט המשך התהליכים הם עולם שנתענג מתענוגים מאת הבורא יתברך שמו, הקב"ה הוא בורא החושים ואת הרגשת התענוג והוא עצמו בורא התענוגות ולכן בוודאי שהעונג והאושר יהיו ברמה העליונה ביותר שאדם יכול לקבל, דבר זה כלשעצמו יעורר את האדם להשתוקק לזה.