חינוך ילדים

חינוך ילדים מגיל קטן

  • כ"ח חשון התשע"ז

שאלה

 הייתי מאוד רוצה לדעת לגבי חינוך ילדים , איך ראוי ונכון לחנך את הילדים לכל המצוות השונות ? למשל כמו : ציצית , כיפה , בית כנסת , קריאת שמע לפני השינה , לבוש צנוע , נטילת ידיים , ברכת מזון וכו' .... כמובן שכל מצווה היא בפני עצמה עם המורכבות שלה , השאלה היא איך עושים את הדברים בצורה נכונה שהילד יקבל את המצווה באהבה בשמחה וברצון לקיים ולהמשיך ולא כעול חלילה. ? תודה רבה .

תשובה

שלום וברכה

הכי חשוב לא להלחיץ את הילד על הברכות וכדו', רק בעיקר לעודד אותו לא לשכוח לברך ובכל פעם שהוא מברך יש לדבר על המצוה הגדולה שהוא עשה ועד כמה בשמיים שמחים במעשיו וכמה מלאכים נוצרו היום מהברכות ולענות אמן בקול רם ולעשות מזה עסק גדול ולצ'פר אותו מפעם לפעם וכדו'.

כאשר הפידבקים מהמצוות הם חיוביים ומלאים שמחה, בדרך כלל, הילד יקבל זאת בטוב ובנעימים.