האם מותר לעבור מתחת סולם?

  • כ"ו חשון התשע"ז

שאלה

עברתי היום מתחת לסולם שהיה בחנות. עברתי דרכו כי לא היה מקום.

יש כאלה שאומרים שאסור לעבור מתחת לסולם, השאלה שלי זה אם זה באמת נכון או שזו אמונה טפלה? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

אם הסולם רעוע אין לעבור תחתיו וכדברי הגמרא במסכת תענית (דף כ עמוד ב) לעולם אל יעמוד אדם במקום סכנה ויאמר עושין לי נס שמא אין עושין לו נס, וגם אם עושין לו נס מנכין לו מזכיותיו.

אולם אם הסולם יציב אין שום בעיה לעבור תחתיו. ומה שיש נמנעים מכך - מדובר באמונה טפלה בלבד.

בברכה,

הלל מאירס

האם אתה בוטח בהשם? הרב אהרון לויבשיחה מרתקת:

מה ההבדל בין ביטחון ואמונה?

עשרות שאלות ותשובות מרתקות באמונה