מדוע אין להסתכל על הקשת?

  • כ"א חשון התשע"ז

שאלה

שלום, רציתי לשאול מהי הסיבה שאומרים שאסור להסתכל בקשת בענן? תודה

תשובה

שלום רב,

מובא במסכת חגיגה (דף טז עמוד א) שכל המסתכל בקשת עיניו כהות, ולמדו כן ממה שנאמר (יחזקאל א כח) "כמראה הקשת אשר יהיה בענן ביום הגשם הוא מראה דמות כבוד ה'", ולכן אמרו שם עוד, שמי שמסתכל בקשת הוא בגדר אינו חס על כבוד קונו.

אמנם כל האיסור הוא דווקא אם מסתכל בו הרבה, אולם בראייה בעלמא מותר (טור אורח חיים סימן רכט. וכן הביא הבית יוסף שם שכן כתב ה"ר דוד אבודרהם בשם הרא"ש. וכן הוא בשלחן ערוך שם. ועיין עוד מש"כ בספר מאור ישראל חלק א' בחגיגה שם).

בברכה,

הלל מאירס