האם יש בעיה כשתינוק מחייך?

  • י"ג אלול התשע"ו

שאלה

האם מותר שתינוק יחייך איך שהוא נולד או שאסור? יש שאומרים שאם תינוק מחייך זה אומר שהיצר הרע מלמד אותו שטויות האם זה נכון? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם התינוק צוחק כשהוא ישן או שהוא צוחק כשהוא נמצא לבד אפילו בהקיץ, זהו סימן שהפלונית משחקת, ובפרט אם זה קורה בליל ראש חודש, ולכן כשקורה דבר כזה יאמר: זילי פלונית מכאן, לית לך כאן חולק ואחסנא. לית לך כאן נייחא. ויאמר "ויהי נועם" כולו. ככה יעשה בהכאה על החוטם ג' פעמים, ובכל פעם ישמור על הסדר הזה.

מקורות: כן כתב החיד"א זצ"ל בספרו דבש לפי (מערכת י אות יח) בשם לקוטי גורי האריז"ל כת"י. וע"ע בספר שמירת הגוף והנפש חלק ב' (סימן קמט).

בברכה,

הלל מאירס