האם יושבים שבעה על אדם שהתאבד?

  • י"א אלול התשע"ו

שאלה

האם יושבים שבעה על אדם שהתאבד? תודה

תשובה

שלום רב,

באופן כללי לא מתאבלים על אדם שאיבד את עצמו לדעת, ולא יושבים עליו שבעה (שלחן ערוך יורה דעה סימן שמה סעיף א).

ומכל מקום יש מקרים יוצאים מן הכלל, כגון, אם יש בדבר נגיעה בכבוד המשפחה, אשר יהיה להם לבוז ולכלימה עולמית, שאחד מהם קלקל מעשיו ואיבד את עצמו לדעת, שבאופן כזה יש מקום להקל לשבת עליו שבעה.

כמו כן, אם אותו אדם שהתאבד, הספיק לפני מותו להתוודות מתוך דעה צלולה, והתחרט על צעדו המר, וגם ביקש להצילו מרדת שחת, יושבים עליו שבעה, כי אין לך דבר העומד בפני התשובה (שו"ת יביע אומר חלק ב' חלק יורה דעה סימן כד. וע"ע מש"כ בכל זה בספר חזון עובדיה אבלות חלק א' עמודים תקז-תקלא).

בשורות טובות,

הלל מאירס