האם מותר לאדם בריא לשבת בכיסא גלגלים?

  • י"ג סיון התשע"ו

שאלה

האם מותר לאדם בריא, לצורך הצגה במופע, לשבת על כיסא גלגלים? זה נכון שכתוב בגמרא שאסור לאדם בריא לעשות כך, או שאין כל חשש וזו אמונה טפלה? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אמנם נאמר במשנה מסכת פאה (פרק ח משנה ט) שכל מי שאינו חגר ולא סומא ולא פסח, ועושה עצמו כאחד מהם, אינו מת מן הזקנה עד שיהיה כאחד מהם.

אולם שם המדובר הוא שעושה את עצמו כן כדי לרמות את הבריות כדי שירחמו עליו ויתנו לו צדקה (ראה תוספות חדשים שם, ותפארת ישראל ביכין אות נא).

אכן סתם לשבת בכיסא גלגלים כשאין שום כוונה לרמות את הבריות אין חשש.

בברכה,

הלל מאירס