חברה והשקפה

האם אדם יכול לשנות את האופי שלו?

  • י"ט טבת התשע"ז

שאלה

שלום רב! האם אדם יכול לשנות את האופי שלו?

תשובה

שלום וברכה

ברור שכל אדם יכול לשנות את האופי שלו, וזו עבודתינו בעולם, לשבר את טבעינו, ולהשתמש בכל מידה לעניין הנצרך לה, ולרחקה בעת הצורך.

בברכה - בנימין שמואלי

הוספה:

אני מוסיף ברשותך שורות אחדות מדברי ענק החסידות הרבי מליזענסק זצוק´ל בספרו נועם אלימלך:

´האדם לא נברא בעולם רק לשבר את הטבע, לכן יזרז את עצמו לתקן מידותיו ...כמו שאבאר, כגון מי שנולד בטבע של עקשנות ישבר את טבעו ארבעים יום רצופים לעשות דוקא להיפך ממה שיעלה במחשבתו.

וכן מי שבטבע עצל ירגיל את עצמו ארבעים יום רצופים לעשות כל דבר בזריזות הן כשהולך לשכב על מטתו הן לקום בבוקר ממשכבו, הן בזריזות לבישת בגדים ונטילת ידיים ולנקות את גופו, ולילך בזריזות לביהכ´נ תיכף אחר קומו מהספר וכיוצא בהן.

וכן מי שטבעו ביישן מהחלק של בושה רעה ירגיל את עצמו ארבעים יום להתפלל דוקא בקול רם וכח תנועת אבריו ולקיים כל עצמותי תאמרנה ולברך על התורה בקול רם עד שיעזרהו מן השמים להסיר הבושה הרעה ממנו.

וכן מי שאמרי פיו אינם עולים יפה ומסודר מחמת הרגל טבעו וכלי הדיבור שלו ירגיל את עצמו ארבעים יום להטות אזנו להדיבורים היוצאים מאליו הן במילי דעלמא והן במילי דשמיא הן בשעת הלימוד כי הרגל של כל דבר נעשה שלטון.

וכן מי שטבעו אינו מתמיד בלימודו ירגיל את עצמו גם כן ארבעים יום וילמוד יותר מהרגל שלו.

ומשם ואילך מן השמים יעזרוהו להיות מוסיף והולך בשבירת מדות הרעות עד תומם´.

בהצלחה - מנשה ישראל