שאל את הרב - כללי

האם גם באחרית הימים נצטרך לעבוד?

  • י"ז טבת התשע"ז

שאלה

מה זה אומר כשכתוב שיהיה באחרית הימים: עולם כמנהגו נוהג - האם זה אומר שנצטרך להמשיך להזיע בשביל להביא פרנסה, ושיהיו חולים וצער?

תשובה

שלום וברכה

הנה דברי הרמב"ם בעניין זה

הלכות מלכים פרק יב'
(ה) ובאותו הזמן לא יהיה שם לא רעב ולא מלחמה ולא קנאה ותחרות שהטובה תהיה מושפעת הרבה וכל המעדנים מצויין כעפר ולא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד ולפיכך יהיו ישראל חכמים גדולים ויודעים דברים הסתומים וישיגו דעת בוראם כפי כח האדם שנאמר כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים:

בהצלחה,